Thea och Thjorven

 

Kennel Västigårdens två Jack Russelltikar heter Thea och Thjorven, mor och dotter.

 

Thea, vår äldsta tik är född och uppvuxen i Skåne. Hon är mycket stabil till sinnet, lugn och familjekär. Vaktar troget "flocken", men är aldrig aggresiv. Hon är lydig och lyhörd. Till hennes intressen hör jakt, simning, apport och att gräva. Luktsinnet är fenomenalt och hon är en fena på att hitta svamp, däribland tryffel!

 

Pälsen är lång, tjock och glänsande. Öronen är brunprickiga och vid höger öga löper ett brett ljusbrunt och ett mörkare band vågrätt utåt. I övrigt är hon teckenlös. Hon är något under medellängd och UA på alla punkter.

 

Thjorven, en av valparna från Theas första kull är fortfarande mycket sprallig. Hon älskar barn och andra djur och delar mer än gärna med sig av blöta pussar! Hon spårar gärna och mycket, men är till skillnad från sin mor inte särskilt förtjust i vatten.

 

Hårlaget är strävt med normallång, glänsande päls. Små prickar pryder hela kroppen, framförallt benen. Öronen är ljust bruna samt vänster ögonområde. Thjorven är av medellängd och UA på alla punkter.

 

Båda hundarna har otroligt god kondition och trivs med sina regelbundna turer till skog och mark. Vi tränar båda på gryt vilket de båda uppskattar samt svampsök.

 

Kosten består av en bas av torrfoder med tillägg av kött, främst älg. För tändernas och upplevelsens skull avnjuter de regelbundet läckerheter i form av olika sorters tuggben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Västigårdens Thea

 

Född: 5 september 2007

Färg: vit & tan

Hårlag: broken

 

 

 

Västigårdens Tjorven

 

Född: 25 februari 2009

Mor: Västigårdens Thea

Far: Ketunhäntä Tornado

Färg: vit & tan

Hårlag: broken

 

 

 

info@vastigarden.se  070-754 73 24